0575 – 757055 contact@alwaysahead.nl

En ja dan moet het er toch een keer van komen. Mijn eerste blog. Niet omdat ik zo graag in de schijnwerpers sta want dan was ik er nooit aan begonnen. Waarom dan wel? Om te laten zien wat ik doe, waar ik voor sta en wat me beweegt. En omdat interessante en unieke informatie publiceren steeds belangrijker wordt voor je vindbaarheid. Dus daar gaan we.

Nieuwe website

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met mijn nieuwe website. Het moest eigenlijk al heel lang gebeuren. Alleen bleef ik het maar steeds voor me uitschuiven. Te druk met werk voor anderen dat moest gebeuren. Maar als je het steeds blijft uitstellen, kom je nooit vooruit. En dat is wel wat ik wil. Dus heb ik eindelijk de afgelopen weken de tijd genomen om mijn eigen website te vernieuwen. En volgens mij is dat best aardig gelukt.

Tijd nemen

Maar nu kom ik bij de kern van mijn eerste blog. Volgens mij kampen veel ondernemers met precies hetzelfde probleem. Te veel ondernemers nemen niet de tijd om vooruit te komen, zich te verbeteren, te innoveren. Omdat de marktomstandigheden lastig zijn, de concurrentie stevig is of omdat er weer een belangrijke klus voor een klant af moet, werken ze harder dan ooit. Terwijl de oplossing vaak niet in harder werken maar anders werken zit. Op een andere manier de markt benaderen, nieuwe ideeën uitwerken of bedrijfsprocessen anders inrichten. Veel ondernemers zien de kansen en mogelijkheden wel maar gunnen zich er niet de tijd voor. En dat is precies wat ze wel zouden moeten doen.

Veranderen

Wanneer je werkelijk iets wil veranderen dan kost dat tijd. In de eerste plaats omdat nadenken over nieuwe ideeën lastig gaat wanneer je met je hoofd bij je dagelijkse werk bent. En in de tweede plaats omdat een goed idee nog niet betekent dat het ook een goed product of dienst is. Daarvoor zal je het eerst verder moeten uitwerken, toetsen bij je bestaande en potentiële klanten en of het ook daadwerkelijk interessant en haalbaar is. Eigenlijk is het een doorlopend proces van uitwerken, toetsen en weer aanpassen. Continu veranderen en verbeteren om de concurrentie een stap voor te blijven. Daar moet je wel de tijd voor nemen.

Tijd winnen

Met bloggen dwing ik mezelf meer tijd te nemen mijn ideeën beter uit te werken. De technologische ontwikkelingen die ik dagelijks volg te vertalen naar toepasbare oplossingen. En door ze te delen via mijn blog en in gesprekken te toetsen waar ik mijn klanten het beste kan helpen. De behoefte is er al. Dat heb ik al wel gemerkt. Nu alleen nog samen de tijd nemen om tijd te winnen.