Een groot aantal lokale winkeliers zijn de afgelopen dagen onaangenaam verrast dat bij hun bedrijfsvermelding in Google Tijdelijk gesloten staat vermeld. Terwijl ze wel geopend zijn, hoe kan dit? Het blijkt dat door een recente Google update in Google Mijn Bedrijf, Google zelf deze actie heeft uitgevoerd.

In dit blog leg ik kort uit waarom Google dit heeft gedaan en hoe je dit zelf weer ongedaan maakt.

 

Google Mijn Bedrijf update vanwege coronavirus

Vanwege het coronavirus heeft Google een update binnen Google Mijn Bedrijf doorgevoerd. Hierdoor is het mogelijk om met één klik een organisatie als tijdelijk gesloten te markeren. Google speelt hiermee in op het groeiend aantal vragen over de openingstijden van bedrijven en de klachten over de vertraging bij het doorvoeren van aangepaste openingstijden en telefoonnummers.

Tijdelijk gesloten melding Google - Always Ahead Online Marketing en Webdesign

Op basis van informatie van officiële bronnen zoals de overheid, heeft Google zelf organisaties de melding Tijdelijk gesloten opgeplakt. Zo heeft Google o.a. automatisch horecabedrijven, wellness centra en scholen (virtueel) gesloten. In de praktijk blijkt dit alleen niet goed te gaan. Zo blijken bijvoorbeeld scholen en horeca nog steeds hun gewone openingstijden te tonen en lijken veel lokale winkeliers nu gesloten te zijn.

 

Controleren Google melding Tijdelijk gesloten

Wil je controleren of bij jouw bedrijf de Google melding Tijdelijk gesloten staat, Google dan even op je eigen bedrijfsnaam. De meldingen op desktop en mobiel verschillen enigszins van elkaar (zie onderstaande afbeeldingen).

Google melding tijdelijk gesloten desktop - Always Ahead Online Marketing en Webdesign

Google melding op desktop

 

Google melding tijdelijk gesloten mobiel - Always Ahead Online Marketing en Webdesign

Google melding op mobiel

 

Verwijderen Google melding Tijdelijk gesloten

Nu we weten hoe waar de melding vandaan komt en waarom dit is gedaan, is het  tijd om de melding ongedaan te maken. Om de Tijdelijk gesloten melding te verwijderen, ga je eerst naar Google Mijn Bedrijf. Vervolgens klik je rechts bovenaan op de blauwe knop Nu beheren (zie onderstaande afbeelding). Selecteer het profiel wat je wilt bewerken (als je maar 1 bedrijf beheert kom je direct bij dit profiel terecht).

 

Google Mijn Bedrijf beheren - Always Ahead Online Marketing en Webdesign

 

Vervolgens ga je in het volgende scherm naar het tabblad Informatie (zie onderstaande afbeelding).

 

Google Mijn Bedrijf informatie tijdelijk gesloten aanpassen - Always Ahead Online Marketing en Webdesign

 

Markeren als geopend

Op het tabblad Informatie klik je aan de rechterkant onder het kopje Dit bedrijf heropenen op Google op de knop Markeren als geopend (zie onderstaande afbeelding).

 

Google Mijn Bedrijf markeren als geopend - Always Ahead Online Marketing en Webdesign

 

De status Markeren als geopend treedt (als het goed is) direct in werking. Om het resultaat te bekijken, Google je even op je eigen bedrijfsnaam en als het goed is, geeft deze nu de actuele status weer.

 

Vragen over Google Mijn Bedrijf?

Kom je er zelf niet uit, of heb je andere vragen over Google Mijn Bedrijf of online marketing, neem dat contact op met Gert Verbeek via contact@alwaysahead.nl of via 0575 – 75 70 55.

 

 

Offerte aanvragen - Always Ahead

Geen update missen?

Schrijf je in op onze mailinglijst en je krijgt automatisch bericht wanneer er een nieuwe blog online staat.

Je aanmelding is succesvol verlopen.

Share This