0575 – 757055 contact@alwaysahead.nl

Google rolt vanaf begin mei een update uit waardoor mobiel vriendelijke websites nog beter ranken in mobiele zoekresultaten. Google wil hiermee mobiele gebruikers nog beter van dienst zijn bij het vinden van de juiste informatie.

Google update degradeert niet mobiel vriendelijke websites

Websites die niet geschikt zijn voor mobiele apparaten, worden hierbij in de ranking gedegradeerd. Dit werd onlangs door Google bekend gemaakt in opvolging van de eerste update die in april vorig jaar werd doorgevoerd.

Google zelf zegt hierover: “Getting good, relevant answers when you search shouldn’t depend on what device you’re using. You should get the best answer possible, whether you’re on a phone, desktop or tablet.”

Is jouw website mobiel vriendelijk?

Om te testen of jouw website mobiel vriendelijk is, heeft Google een handige tool ontwikkeld. Het enige dat je hoeft te doen, is de url van je website in te geven en Google vertelt je of jouw website mobiel vriendelijk is, of niet. Daarnaast biedt Google je handleidingen met tips om je website te verbeteren.

Het mobiel vriendelijk maken helpt je niet alleen bij het beter gevonden worden. Het zorgt er ook nog eens voor dat het bounce percentage op je website zal afnemen, bezoekers langer op je website zullen blijven en meer informatie (pagina’s) bekijken. Zeker wanneer je gebruik maakt van social media om meer bezoekverkeer te genereren en in een tijd dat bezoekers steeds vaker via een mobile device je site bezoeken, is een mobiel vriendelijke website een absolute must.

Verbeter vindbaarheid met HTTPS encryptie

Heb je al een mobiel vriendelijke website of wil je dit nu gaan regelen, zorg er dan gelijk voor dat je website via een beveiligde (HTTPS) verbinding loopt. Al geruime tijd, sinds 6 augustus 2014 om precies te zijn, geeft Google beveiligde websites voorrang op niet beveiligde websites. Bij de meeste webhosting partijen moet je hiervoor jaarlijks een extra bedrag neertellen maar dit weegt niet op tegen een betere vindbaarheid en de veiligheid die jij je bezoekers biedt.

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie en hoe je meer bezoekers naar je website krijgt, neem dan contact op of schrijf je in voor de nieuwsbrief.