Volgende maand rolt Google een nieuwe versie van haar browser Chrome uit. Vanaf dat moment zijn alle websites met een (contact)formulier maar zonder SSL certificaat de pineut. Deze websites zullen dan namelijk door Chrome als “niet veilig” worden gemarkeerd. En dit wordt duidelijk gemaakt met een speciale melding in de adresbalk! Een melding die veel bezoekers zal afschrikken.

Helft van website bezoekers maakt gebruik van Chrome

Waarschijnlijk heb je geen idee hoeveel mensen gebruik maken van de Chrome browser. Begrijpelijk maar in dit geval wel essentieel om te weten. Het percentage is namelijk maar liefst 50%. Dat is dus de helft van alle mensen die je website bezoeken!

Marktaandeel browsers - Always Ahead

Veilige websites met SSL certificaat scoren beter

Dat Google steeds meer werk maakt van veilige websites is geen geheim. Zo geeft Google al geruime tijd websites die voorzien zijn van een SSL certificaat een betere ranking in de zoekresultaten. Ook laat Google in haar Chrome browser duidelijk zien wanneer een website over een SSL certificaat beschikt en daarmee veilig is.

Chrome melding veilige website met ssl certificaat - Always Ahead

Google Search maakt melding van onveilige website

Beheerders en eigenaars van websites die gebruik maken van Google Search ontvangen sinds kort een melding wanneer hun website(s) niet beveiligd zijn met een SSL certificaat en wel over een (contact)formulier beschikken. In deze melding wordt ook aangegeven dat vanaf oktober 2017 in Chrome een waarschuwing ‘NIET VEILIG’ zal verschijnen wanneer gebruikers een formulier invullen op een niet veilige website.

Google Search geeft melding onveilige website - Always Ahead

Tijd om in actie te komen

De boodschap van Google is vrij duidelijk. Heb jij je website nog niet beveiligd met een SSL certificaat dan is het nu tijd om in actie te komen! Is het niet om je bezoekers een veilige website aan te bieden of af te laten schrikken door een ‘NIET VEILIG’ melding dan is het wel om goed te blijven ranken in Google.

SSL certificaat instellen

Heb je nog geen SSL certificaat, dan kan je deze eenvoudig bij je hosting provider aanvragen. De kosten voor het certificaat bedragen meestal enkele tientjes per jaar. Nadat het certificaat is ingesteld, is het verstandig om je website nog even na te lopen op links die nog niet via de veilige verbinding verlopen. Dit wil nog wel eens voorkomen bij afbeelding en Google fonts die worden ingeladen op je website.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het beter beveiligen van jouw website, neem dan even contact op via contact@alwaysahead.nl of 0575 – 75 70 55.

Geen update missen?

Geen update missen?

Schrijf je in op onze mailinglijst en je krijgt automatisch bericht wanneer er een nieuwe blog online staat.

Je aanmelding is succesvol verlopen.

Share This